Dancing Foxes -seuran historiaaK_ja_H_historia

Keijo ja Helena muistelevat

Lavatanssiharrastus Varkaudessa elpyi keväällä -97, kun Eero Ahonen alkoi Tori-Torpalla opettaa perustansseja: valssia, tangoa, humppaa, foksia, jenkkaa… Myöhemmin mukaan tuli Ruotsista tuttu tanssi nimeltä bugg. Tanssi-intoa oli, sillä kevään aikana harjoituksissa kävi kymmeniä ihmisiä.

Syksyllä -97 jatkettiin samaan tahtiin ja tanssijoita ilmaantui yhä enemmän.

Kevätkaudella -98 Eerolla oli työesteitä ja hänen tilalleen ohjaajaksi saatiin Kuopiosta Reijo Venäläinen, joka toi myös uusia vinkkejä eri tanssilajeihin.

Syksyllä -98 Eero palasi ohjaajaksi. Hän joutui kuitenkin jättämään vetämisen työkiireidensä vuoksi ja loppukevät -99 edettiin ilman "perämiestä". Opittuja kuvioita ja tyylejä kuitenkin harjoiteltiin ja samalla alkoi kehittyä ajatus, että ryhmälle annettaisiin nimi. "Kilpailun" tuloksena nimeksi äänestettiin Dancing Foxes (Tanssivat Ketut).

Syksyn -99 ja kevään -00 opettajana toimi Juhani Tahvanainen Joensuusta. Kevätkaudella mukaan tuli myös Anja Holopainen Leppävirralta. Hän oli aloittanut SUSELin ohjaajakurssin ja oli innokas kurssin vetäjäksi. Anjan ohjauksessa oltiin viikottain. Juhani opetti tanssin taikaa joka toinen viikko pidemmälle ehtineille, ja Anja piti väliviikoilla alkeiskursseja.

Kesä toi toimintaan muutoksia, koska aikaisemmat "organisoijat" Suomalaisen Heikki ja Maukosen Päivi ilmoittivat, että heidän kaksivuotiskautensa "puuhaparina" saa riittää. Täytyi keksiä jotain, että harrastus ei kuihtuisi. Kun muita halukkaita ei ilmaantunut, vastuunkantajiksi lupauduimme me, Helena ja Keijo Nikkonen, jotka olimme remmissä jo ennen Päiviä ja Heikkiä. Tahvanaisen "Jussi" aloitti sitten syksyllä -00 ja keväällä -01 jokaviikkoisen vetovastuun. Ilta oli se vanha tutuksi käynyt torstai. Uutena juttuna otettiin mukaan Baila-Latino -kurssi, joka oli alkeis- ja jatko/konkari-ryhmien välissä. Baila-Latino ei tarvitse paria ja siinä hyödynnetään esim. lattareissa käytettäviä kuvioita.

Syksy -01 ja kevät -02 toivat taas muutoksia. Vastuunkantajina ja innokkaina tanssijoina (Keijo ja Helena) aloitimme SUSELin perusohjaajakoulutuksen kolmannen vuosikurssin. Opetimme peruskurssin joka torstai klo 18.00 - 19.15 ja Juhani Tahvanainen opetti jatko-konkariryhmän klo 19.30 - 21.30.

Syksy -02 ja kevät -03: Jatkoimme omaa opiskeluamme. Kävimme SUSELin jatko-ohjaajakurssin, joka koostui useasta viikonloppukurssista talven aikana. Kesällä -03 oli kaksipäiväinen tentti, jonka suoritettuamme saimme varsinaisen seuratanssiohjaajan tittelin. Tanssikurssit pyörivät siten, että me vedimme joka viikko alkeet klo 18 - 19.15. Joka toinen viikko vedimme loppuillasta jatkokurssin ja joka toinen viikko Juhani kävi vetämässä jatko/konkarikurssin klo 19.30 -21.30.

Syksy -03 ja kevät -04: Harrastajia ja tasoeroja alkoi olla niin paljon, että jouduimme jakamaan tanssijat kahteen ryhmään: Me vedimme torstaisin Torpalla jatko/konkaritasoa, alkuillan "sylitansseja" ja loppuillan "jenkkitansseja". Aina kuukauden viimeisenä torstaina Juhani kävi opettamassa "tehopumpsin", teemoina tango, humppa, lattarit …Uutena harjoituspaikkana meillä oli tiistaisin klo 18 -20 Huvipirtti Könönpellossa. Vetäjinä Huvipirtillä olivat Suomalaisen Heikki ja Maukosen Päivi. Heikki ja Päivi aloittivat SUSELin perusohjaajakoulutuksen viidennen vuosikurssin kesällä -03. Huvipirtillä opettelimme alkeita.

Meillä on ollut todella mahtavaa porukkaa kaikilla kursseillamme. Teille jokaiselle iso kiitos!


Historiaa, osa 2

Kausi syksy -04 ja kevät -05 mentiin myös kahden "harjoituspaikan taktiikalla". Heikki ja Päivi vetivät Huvipirtillä alkeet tiistaisin klo 18-20, Keijo ja Helena vetivät Torpalla jatkot ja konkariharjoitukset torstai-iltaisin klo 18-21. Heikki ja Päivi kävivät myös SUSELin jatko-ohjaajakurssin.

Syksystä 2005 lähtien harjoituspaikkana on jälleen ollut vain Tori-Torppa ja torstai-ilta. Kaudella syksy -05 ja kevät  -06 Heikki ja Päivi olivat vetovastuussa alkeisryhmän optetuksesta klo 18-19,30, Keijo ja Helena opettivat jatko/konkariryhmää klo 19,30-21.

8.2.2007 Torpalla vietettiin suurella joukolla "tanssivien kettujen" 10-vuotisjuhlia. Paikalla oli silloin myös ensimmäinen opettajamme Eero Ahonen.

Vuonna 2006-2008 Myös Jaana Siitari Mikelistä kävi vierailevana opettajana auttamassa ja jakamassa vetovastuuta  meidän paikallisten ohjaajien kanssa. Kerran kuukaudessa Juhani Tahvanainen kävi opettamassa koko illan aina vuoden 2009 loppuun asti.

3.10.2008 tanssiseura Dancing Foxes ry merkittiin virallisesti  yhdistysrekisteriin.

Syksyllä 2009 Niina Koponen alkoi opettaa alkeisrymää parinaan Timo Kyllönen. Samoin Olavi ja Eija Salmela olivat muutaman kerran vetovastuussa alkeissa. Jatkoryhmä oli paljolti Keijon ja Helenan vastuulla. Olavi ja Eija ottivat hoitaakseen "kasöörin" hommat, eli alkoivat rahastaa kurssimaksut. Niina aloitti Suselin perusohjaajakoulutuksen syksyllä 2009, ja valmistui perusohjaajaksi marraskuussa 2010.

Viikonloppukursseja on järjestetty myös vuosien saatossa. Useita kertoja ovat vierailleet mm. Aaltoset, Onnenmaa, Koivulat jne.

Nyt olemmekin jo lähellä nykyhetkeä, historia ja nykyhetki kohtaavat, jokainen saa muistutella vuoden 2010 tapahtumat omassa mielessään.... Tiedot kirjasi Sihteeri Helena

Etusivulle